mei 2023

Ik doe mee: #NoMowMay

Mei maand niet maaien maand. Interessant! Uit Engels onderzoek naar aanleiding van #NoMowMay is gebleken dat niet maaien in de meimaand 10x meer voedsel kan opleveren voor insecten. In de meimaand komen vaak de eerste eitjes uit die door de eerste generatie wilde bijen gelegd zijn. De kans op meer en vlinders in de tuin is dan ook groter. Wie wil dat nu niet! Nu de plannen een beetje gewijzigd zijn, moet ik mijn vader even op de hoogte brengen. Mijn vader vindt het allemaal best. Een strak speelveld gecombineerd met mooie, wilde borders van gras en veldbloemen. Zodat de groepen die gebruik maken van De Mooie Schuur nog steeds actviteiten kunnen ontplooien op het grote veld, maar dan in een meer natuurlijke omgeving. Het is nu voor mijn vader even een uitdaging om zich aan de grenzen van de "wilde velden" te schikken. Al snel zien we het gras groeien rondom de gemaaide stukken en vormen verschillende soorten gras een natuurlijk beeld in de tuin. Bij zonsondergang zien we allerlei insecten spelen boven de grassen.

Gras 3 Gras 1

Hopelijk heb ik de zaden van de veldbloemen niet te laat gezaaid en zien we straks diverse kleuren bloemen tevoorschijn komen. Dat zou een lust voor het oog zijn. 

Voor de jonge uiltjes in de tuin is de komende tijd genoeg voedsel te vinden denk ik zo!!  Zullen we zien uitvliegen over een tijdje? De verrekijkers liggen klaar!

Kom jij ook nog met je team over de paadjes wandelen? Van de bloemen genieten?? Check het filmpje, feel good movie!