20 november 2022

Sint Recyclemarkt

Op Instagram werd ik geinspireerd door een collega die een recyclemarkt voor speelgoed ging organiseren. Dat vond ik zo’n goed idee, dat ik dat ook voor de kinderen in Udenhout wilde organiseren.
Eerst agenda checken, ja het kan op 24, 25 en 26 november 2022. Kan ik op hulp van vriendinnen rekenen? Even een appje… ja dat kan. Daarna op zoek naar een bestemming voor het speelgoed wat overblijft. Karlien van Eijck, een goede vriendin van me, werkt bij Sterk Huis, zouden ze daar blij zijn met wat extra speelgoed? Haar antwoord: “Ja, natuurlijk is haar antwoord, we houden op 2 december een speelgoedbeurs voor alle cliënten, alles is welkom!”.

Dezelfde avond maak ik een extra pagina op de site van De Mooie Schuur. Na een uur, gooi ik mijn plannen op social media. Facebook, Instagram en LinkedIn worden wakker geschud, met grote gevolgen. Binnen een paar dagen is de pagina 3500 keer bekeken en wordt er actief doorgeklikt en gedeeld. Wat zou de markt allemaal gaan brengen?? Spannend.

Aan vrijwilligers heb ik geen gebrek, ik word gebeld door vriendinnen en kennissen of ik nog hulp nodig heb, zo dankbaar. We staan dan ook drie dagen met 6-7 soms zelfs 9 vrijwilligers om de actie in goede banen te leiden. Er wordt groot gedoneerd, de kadootjes stapelen zich op. Er wordt gelukkig ook geruild, zo fijn dat het prachtige speelgoed weer een nieuw plekje krijgt.

Uiteindelijk blijft er nog genoeg speelgoed over om naar Sterk Huis te brengen. Een dag voor de speelgoedbeurs van Sterk Huis krijg ik nog een donatie van Hoppenbrouwers, zij doneren 20 gloednieuwe kadootjes aan de beurs. Fantastisch.

Als ik de kadootjes op 2 december overhandig, zie ik hoe blij cliënten met volle dozen met kadootjes voor de kinderen de beurs verlaten. Zo blij, toch een groot Sinterklaasfeest voor iedereen. 

Komend jaar houden we opnieuw een Sint Recyclemarkt. We gaan het plan nog beter aan kondigen, de juiste doelgroepen bereiken. Zo hopen we in 2023 het duurzame karakter beter terug te zien. Nog meer gezinnen die eerst komen ruilen en vervolgens hun eventuele aankopen daarop aanpassen. Waarom zou er nog meer geconsumeerd moeten worden wanneer er zo veel moois al bestaat. Zien we jou ook volgend jaar?