Koffer reis

september 2023

Vakantie of op reis?

Toen brak de zomervakantie aan. Heerlijk, tijd voor mezelf en tijd voor elkaar. Elk jaar laden we de auto propvol met ons gezin, koffers, tassen, ballen, spelletjes, handdoeken en opladers in elk hoekje. Op naar de Mediterranée. Zodra we de straat op rijden, gaat de muziek aan. Zingen we in de auto, maar ook lekker ieder zijn eigen ding, oortjes in en gaan. Samen op weg naar een fijn huis, of een park waar Stef en ik boeken lezen, de kinderen andere jeugd ontmoeten, regelmatig chillen op hun telefoon en waar we samen spelletjes spelen, lekker eten en stadjes bezoeken. Aan het einde van de vakantie zijn we allemaal uitgerust en hebben we samen mooie herinneringen gemaakt. 

Dit jaar kregen wij zomaar ineens snode plannen wat betreft de vakantie. We pakten dit jaar het plan op om naar Amerika te gaan. Op naar New York, Philadelphia en Washington. Stef en ik gingen 25 jaar geleden al samen naar NY en nu wilden we deze plek laten zien aan onze kinderen. Potverdrie, wat een belevenis! We zijn met onze pubers elke dag op pad gegaan, samen hebben we 140 km gewandeld en hebben we met de bus, de metro en de trein gereisd. We hebben bijzondere plekken in de stad bezocht, samen vermoeidheid doorstaan, samen gelachen, samen plannen gesmeed en samen zijn we verwonderd geweest over een wereld die wij niet kenden. Daar waar we thuis genieten van de ondergaande zon, het kraaien van de haan, het groeien van de appels aan de bomen en van de bijen in de tuin, liepen we nu door The City that never sleeps. 

 Zebra

 Na 12 dagen kwamen we voldaan en hyper tevreden terug van onze fijne reis. Niet alleen de plek waar we waren, maar ook het intensief optrekken met elkaar als gezin, als team, was een ervaring die we voor altijd met ons meenemen. Tijdens deze reis hadden we meer contact met elkaar, tijdens het wandelen kletsten we met elkaar, samen waren we verwonderd over wat we zagen, hoorden en beleefden. Samen lachten we bij het maken van filmpjes en foto's, maar ook irriteerden we elkaar bij het stoplicht en konden we daar weer overheen stappen. 

 Ik ben erachter gekomen dat je óf op vakantie óf op reis gaat. Na een vakantie ben je lekker uitgerust, heb je heerlijk genoten van relaxte dagen en kan je er weer tegen aan. Wanneer je op reis bent, stippel je de dagen uit, maak je plannen, ga je op avontuur en kom je vol energie en verhalen terug op de plek waar je ooit vertrokken was. Terug met nieuwe indrukken, andere inzichten en inspiratie voor een nieuw jaar dat voor je ligt. 

 In De Mooie Schuur kom je óf op vakantie óf je gaat op reis. Deze plek geeft je team een unieke ruimte, een nieuwe plek. Je komt op vakantie: samen met je team genieten en de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten. Óf je gaat op reis: genieten, maar zeker ook samen plannen maken, de strategie bepalen, de koers bepalen.

 Wanneer kom jij op vakantie of ga jij op reis in De Mooie Schuur met jouw collega's?